Info

avtryck

Peter Hultgren möter nya människor i varje avsnitt. Samtalen kretsar kring det lilla och det stora i livet – kanske mer om det stora trots allt.
RSS Feed
avtryck
2017
December
June


2016
December
October
September
June
May
April
March
February


2015
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: Page 1
Dec 23, 2017

Hur fungerar ett bokförlag egentligen? Hur startar man ett bokförlag och hur kan en vanlig dag som bokförläggare se ut? Dessa frågor och många andra ställer jag till Jeanette Rosengren som driver Kira förlag i Malmö.

Jun 21, 2017

Varför är journalistik så viktigt? Vad har året på journalistlinjen inneburit? Och vad händer nu när det är dags att kasta sig ut som examinerad journalist i verkligheten?

Intrycken från den sista veckan på journalistlinjen vid Skurups folkhögskola samlas här i en kort dokumentär där elever och lärare berättar vad de känner.

Musiken i dokumentären framförs av elever på folkmusiklinjen i Skurup.

Titeln är identisk med journalistelevernas slutprojekt som ligger ute på 23sekvenser.com.

Produktion och klippning: Peter Hultgren

Foto: Emma Watson.

 

Dec 16, 2016

Hon pratade alltid men kände sig ändå stum. Så beskriver Emma Rävås sin barndom. Nu är hon 22 år och har släppt albumet "Det är Fakking krig nu". Låtarna handlar delvis om ensamhet men också om annat som hon har behövt förmedla. I det här poddavsnittet berättar hon om musiken och om det som skiljer henne från andra. Och så förklarar hon vad färgerna betyder för henne.

Oct 15, 2016

Rebecka Mårtenson pluggar journalistik på Skurups folkhögskola. I det här avsnittet berättar hon om hur det var att växa upp med en mamma som led av schizofreni. Men hon berättar också om sitt journalistiska intresse och om varför radio är som ett hjärta i världen.

Sep 18, 2016

I detta avsnitt berättar Kevin Shakir om hur uppväxten med hans mor i Sofielund väckte ett engagemang för jämlikhet och arbetarrörelsen. Han jobbar nu som pressekreterare i utbildningspolitiken i Danmark och är nyhetschef för Makthavare.se.

Sep 8, 2016

För tio år sedan medverkade han i Filip & Fredriks 100 höjdare och blev utsedd till Sveriges skönaste människa. Nu berättar han om segelbåten, klaverhornet och fördelarna med att vara en ensling.

Jun 12, 2016

Jag återser min konfirmationspräst Olof Bråliden efter femton år. Nu är jag lika gammal som han var då. Olika historier ur våra egna liv mynnar ut i ett samtal om stress, harmoni och livets olika faser.

Jun 5, 2016

I ett avsnitt inspelat den 17 maj samtalar jag med professor Jonas Frykman om ämnet etnologi och om skillnader mellan norskt och svenskt nationaldagsfirande.

May 29, 2016

Johanna Kärrman berättar om hur hon led av självsvält i flera år men till slut sökte hjälp för sina problem. I dag mår hon betydligt bättre och har fått nya perspektiv på vad som är viktigt i livet.

May 19, 2016

What do Miriana Quattromani and Francesco del Nero have in common? Well, they're both from Italy and they both live in Sweden. But then they also celebrate their 30th birthday the same day as me – on May 19 2016. I speak with them about their lives today and what they plan to do for their 30th birthday.

May 15, 2016

Jag besöker skådespelaren Anders Granström på Österlen. Han berättar om hur det är att bli förväxlad med Sven Klang, hur han fick kontakt med publiken och om att berätta från hjärtat.

May 8, 2016

Nils Norlén bor utanför Koppom i västra Värmland. Han har arbetat på Arvika Tidning och senare Arvika Nyheter. Under vårt möte berättar han om yrkeslivet och om vargens mystiska återtåg i Värmland.

May 1, 2016

Jag träffar farmors bror Torsten Emanuelsson i Bengtsfors. Han berättar bl a om sin uppväxt som ett av tolv syskon på en dalsländsk bondgård. Det bjuds på historier om pangade rutor, bandy på frusna sjöar, surrogatkaffe och hemsnickrade telefonledningar.

Apr 24, 2016

Jag får komma på middag hos Alina Koltsova och hennes sambo Filip i Arvika. Alina berättar om livet i Värmland, vägen till Miljöpartiet och tipsar om tatarisk linssoppa.

Apr 7, 2016

Jag samtalar med Maritha Ohlsson om att använda hasch och heroin i Malmö på 70-talet, om tragiska levnadsöden och livet i dag.

Mar 8, 2016

Jag samtalar med min mammas kusin Eva om arbete inom intensivvården, om att vara fosterbarn och vem min morfar egentligen var.

Feb 2, 2016

Samtal med Nova J Nilsson om politik och vikten av yttrandefrihet. Vad är statens uppgift och vem försvarar Lars Vilks?

Dec 22, 2015

Första avsnittet. Med Hampus Revland om östgötadialekt, ADHD och annat.

1